5 gode grunde til at efteruddanne sig

Arbejdsmarkedet er dynamisk og konstant i udvikling. For dig er det både godt og dårligt nyt. På den ene side betyder det, at nogle fag uddør, og andre bliver overtaget af tværfaglige positioner. På den anden side kan du vælge at se det dynamiske arbejdsmarked som en gylden mulighed.

Eftersom vi bliver nødt til at følge udviklingen, har vi muligheden for at blive specialisere os og/eller få et hav af solide kompetencer, der kan føre os frem på jobmarkedet.

Hvis du formår at følge med udviklingen, forbliver du attraktiv som medarbejder for de danske virksomheder, hvilket kan føre til nye arbejdsopgaver, nye stillinger og i sidste ende en større arbejdsglæde.

Første trin til at følge med udviklingen er at tage en efteruddannelse eller en videreuddannelse. Derfor får du her 5 gode grunde til, at du bør efteruddanne dig.

1. Forbedrer dine kvalifikationer

En efteruddannelse styrker din kvalifikationer, eftersom du enten opnår større viden indenfor et specifikt felt eller lærer noget om et helt nyt felt. Dette udvider dine kompetencer og istandgøre dig til at tage større og sværere arbejdsopgaver.

2. Gør dig mere attraktiv

Du bliver mere attraktiv på jobmarkedet af at tage en efteruddannelse. Dette gør du, fordi du udvider og styrker dine kompetencer. Derved bliver du mere værdifuld, og den værdi er virksomhederne villige til at slås om med højere lønninger eller andre goder.

3. Demonstrerer stræben på succes

I relation til ovenstående udsender du et signal til din arbejdsgiver og andre virksomheder i industrien, om at du er villig til at tage skridtet videre for at få succes. Dette gør dig mere attraktiv, hvilket i sidste ende kan resultere i mere ansvarshavende og bedre betalte stillinger.

4. Bliv klogere

En klar fordel ved at efteruddanne dig er, at du rent faktisk skal ud og lære noget, der gør dig klogere. Det kan give en utrolig tilfredsstillende følelse at få ny viden ind i systemet, som du kan gå direkte ud og implementere på arbejdsmarkedet.

5. Prøv noget nyt

Hvis du har været i den samme virksomhed og i den samme branche i rigtigt mange år, kan det med tiden godt gå hen og blive en smule kedeligt og trivielt. Med en efteruddannelse kan du prøve noget helt nyt ved at uddanne dig inden for et felt, der ikke minder, om det du laver i forvejen.

 

En efteruddannelse kan altså føre til mange ting:

  • Den kan gøre dig mere attraktiv over for jobmarkedet, derved give dig en bedre løn,  en ny stilling, en ny jobtitel eller noget helt fjerde.
  • Du får mere fleksibilitet til at vælge, hvilken type arbejde du godt kunne tænke at lave, og du kan ligefrem skifte arbejdsområdet fuldkomment.

 

Der er altså ingen undskyldninger for ikke at efteruddanne sig. Det er bare at komme i gang.