Grønland – naturens mesterværk

Solnedgang på grønland

Grønlands natur er exceptionel og enestående – ord, ikke engang billeder, kan slå til, når man skal beskrive det unikke og imponerende landskab langt mod nord. En rejse til Grønland vil give dig det smukkeste billede på nethinden, som du nogensinde kunne drømme om. Alle mennesker bør spare sammen og investere i en rejse til Grønland, ligesom de investerer i kunstværker. Grønland er og bliver naturens mesterværk!

Den alsidige natur

Afhængig af hvornår du besøger Grønland, vil den naturoplevelse du får, se meget forskellig ud. Om sommeren vil man både have mulighed for at opleve isbjerge og indlands is, samtidig er Grønland også grønne fjelde med en pragt af vilde blomster, lange fjorde, stejle klippe og bjerge. Grønland er uden tvivl en verden for sig og bestemt naturens meterværk. Nedenfor listes nogle af de fantastiske naturoplevelser, man kan få, når man er i Grønland:

  • Indlandsisen – Denne imponerende kappe, som består af kilometer tyk is. Kappen virker stiv og fastfrosset, men en bragen og knagen i is-skorpen afslører, at der er bevægelse i dette ufattelig store stykke is.
  • Dyreliv – Selvom Grønland af grønlænderne kaldes ‘Grønlændernes land’, er det mindst lige så meget dyrenes land. Der lever et helt fantastisk og mangfoldigt dyreliv i landet mod nord – og man bebrejder dem det ikke, det er et fantastisk sted og et smukt hjem.
  • Flora – Om sommeren står indlandsisen i flot kontrast til det farverige planteliv på de grønne fjelde. Det er utroligt hvad der kan vokse, så langt mod nord.
  • Nordlys – Hvis man er fan af kunst, er nordlyset bestemt noget der skal opleves. Nordlyset er et syn for guder! Som rejsende i vinterhalvåret med stor sandsynlighed vil opleve. Dette vil bestemt give et maleri på nethinden, som man sendt vil glemme.
  • Midnatssol – Dette er også et enestående syn. I Midtgrønland går solen ikke ned fra slut maj til slut juli.
  • Isbjerg – De majestætiske isbjerge, der flyder rundt i det iskolde hav, er bestemt et syn, man må se.

På Grøndland er det egentlig alt, der er smukt, og alt der er værd at opleve. Derfor er det vigtigt, at man forsøger at opsnuse al den skønhed, der eksisterer. Landskabet, isbjergene der flyder i det iskolde hav, hvaler der skimtes i det fjerne, en sæl der popper op fra havoverfladen, en isbjørn der vandrer over indlandsisen, solen der hænger i horisonten, og man kunne blive ved.

Grønland er som sød musik for øjnene, og bestemt et land der skal opleves på et tidspunkt i livet.