Sådan tyverisikrer du dit galleri

alphasecuritytogallerihusetNår du har et galleri fyldt med smukke malerier, store skulpturer eller anden yderst værdifuld kunst, så skal både kunstværker og galleriet selvfølgelig sikres, for at undgå tyveri. Grunden til at gallerier er et lettere mål for kunsttyverier, er fordi de ofte har meget mindre tyverisikring end på muséer. Du kan heldigvis mindske risikoen for tyveri på dit galleri ved hjælp af forskellige former for tyverisikring.

Alarmer til tyverisikring af kunstværker

Det er vigtigt, at alle kunstværker sikres således, at intet kan stjæles. Du sikrer nemt værkerne mod tyveri ved hjælp af alarmer. For at sikre dit galleri bedst muligt, skal du desuden sørge for at sætte antenner på alle oplagte ind -og udgange som vinduer og døre. Det er selvfølgelig også vigtigt, at tyverisikre andre varer, der ligesom kunstværker kan være af høj værdi, og som tyven derfor kan have interesse i at stjæle. Det kan være mobiltelefoner eller pelsjakker. Sæt dig ind i tyvens tankegang, så du ved hvilke produkter, du skal prioritere og få varesikret først. Nogle produkter er bedst at sætte ind i safere for at sikre dem mod tyveri. Safere er gennemsigtige bokse, hvor kunden stadig kan se produktet. Safere anvendes eksempelvis til at tyverisikre DVD’er. Det er nogle gange vigtigt for at gennemføre salg af produkterne, at kunderne stadig har mulighed for at afprøve produkterne. Dette er normalt ved salg af mobiltelefoner, laptops og tablets, hvor punktsikring derfor er den optimale løsning. Her kan kunden stå og prøve produktet, men ikke tage det med sig, da der sidder et kabel i produktet, og det vil udløse en alarm, hvis dette rives løs.

Kameraovervågning som tyverisikring

Bare det at tyven ved, der er overvågning, kan være medvirkende til at mindske risikoen for tyveri. Kameraovervågning har især en præventiv effekt, idet tyven ofte vil droppe sit forehavende, når det er risiko for at blive fanget på film. Der findes mange forskellige typer af kameraer til butiksovervågning, så du kan finde frem til det, der passer bedst til dine behov. Nogle kameraer er synlige, mens andre er mere diskrete. Nogle kameraer fås med IR lys, hvilket betyder, at de kan optage i mørke, således at butikken også er overvåget uden for de normale åbningstider. Uanset om du ejer et galleri eller en anden butik, så har du nok stor interesse i at sikre din virksomhed mod svind og tyverier. Du kan læse om, hvordan du bedst tyverisikre din virksomhed på Alpha Security.dk