Skab et godt indeklima i gallerihuset

Rammer-i-et-gallerihusAt holde et godt indeklima er vigtigt for vores helbred, og er med til at sikre, at vi ikke så let bliver trætte og sløve i hverdagen. Hvis vi opholder os i et dårligt indeklima i for lang tid, vil dette netop være tilfældet, og kan hurtigt blive frustrerende for de fleste mennesker. Ejer du et gallerihus, er det en god idé at sikre de bedste forhold for dine besøgende gæster. Her kan det være værd at overveje brugen af en luft til luft varmepumpe, i stedet for elvarme, for at sikre at indeklimaet bliver bedre.

Hvad er en  luft til luft varmepumpe?

En varmepumpe er en alternativ energiløsning som typisk er velegnet til mindre helårshuse og sommerhuse, da den hovedsageligt opvarmer det rum som den er placeret i. Den er derfor også mest velegnet til mindre gallerihuse.

Den store fordel ved varmepumpen, er at den forbruger langt mindre strøm end elvarmen, der er dermed større besparelser i vente på varmeregningen. Det betyder samtidig, at man anvender en løsning, som er langt mere miljøvenlig.

Grunden til at varmepumpen skaber et bedre indeklima, er at den sørger for at cirkulere den varme luft rundt i rummet. Det gør at den er med til at forhindre fugt, som gør at klimaet bliver bedre. Mange varmepumper er ligeledes udstyret med muligheden for at rense luften for støv, baktier og luftpartikler, og er derfor en særdeles god løsning for indeklimaet. Dertil er der muligheden for at anvende varmepumpen som aircondition, hvis det skulle blive nødvendigt i de varme sommermåneder.

Vigtigheden af et godt indeklima

Man skal ikke undervurdere vigtigheden af et godt indeklima, da det både kan være skadende for en selv, men også gallerihuset. Her er der flere faktorer som kan spille ind. Det kan eksempelvis være luftfugtigheden, temperaturen i huset og luftens renhed. Hvis  der ikke tænkes over indeklimaet, så kan der udvikles skimmelsvamp og fugt i gallerihuset, og det betyder i sidste ende et helbredsskadende klima for gæsterne.

Vælg den rigtige varmepumpe

Det er  en god idé at vælge en varmepumpen som man er sikret kan leve op til de danske forhold. Her kan man kigge på energistyrelsen varmepumpeliste, som er en liste over varmepumper der er godkendt, og derfor kan leve op til hvad leverandøren lover.

Yderligere information

Der kan findes yderligere information omkring varmepumper og andre energiløsninger hos GreenMatch.dk. Her er det ligeledes let at få tildelt en række tilbud, hvis det har interesse. Det kræver blot at man udfylder deres kontaktformular med de behov man har til sit gallerihus. Derefter vil der blive skræddersyet den løsning som passer bedst til dig. Her er der derfor god og kompetent hjælp at hente, hvis man ønsker at optimere sit indeklima.